Arxiprestat de Reus

Fundació benèfica privada "Mare de Déu de Misericòrdia"

Sensellarisme

A Casa Misericòrdia es treballa per a atendre de manera integral a les persones sense llar i les persones en risc d’exclusió social, tot fomentant la seva autonomia, el desenvolupament personal i el manteniment de les aptituds, motivacions i interessos i facilitant la integració en l’entorn i en la societat, així com promovent la incentivació i la integració laboral. El perfil de les persones és un perfil sever de risc d’exclusió social i vulnerabilitat residencial. Són persones que venen derivades d’altres entitats o recursos tant públics com privats. La majoria de casos són derivats de l’Ajuntament de Reus.

Abordatge del sensellarisme

“Recollim el terme sensellarisme per referir-nos a totes aquelles formes de negació a un habitatge digne.

Referir-nos a la situació, és a dir, al sensellarisme, enlloc de parlar de persones sense llar, suposa trencar amb la idea estesa de què les persones que estan en aquesta situació és perquè s’ho mereixen, perquè “quelcom malament hauran fet” i suposa reforçar el discurs de que no són cap grup o col·lectiu amb característiques especials i que l’únic que tenen en comú és la seva situació d’exclusió residencial.” 

Marc d'acció per a l'abordatge del sensellarisme a Catalunya 2022-2025

“El Govern impulsa l’Estratègia Integral per a l’Abordatge del Sensellarisme a Catalunya per crear un marc d’actuació comú a tot el país, conjuntament amb la ciutat de Barcelona, l’AMB i les diputacions de Barcelona i Girona, que defineixi una metodologia innovadora i transversal per atendre el col·lectiu de persones sense sostre. L’estratègia s’elabora a partir del projecte pilot en què participen les ciutats del país on més incidència té el fenomen: Barcelona, Terrassa, Badalona, El Prat de Llobregat, Reus, Sabadell, Tarragona, Lleida i Girona”.

PLA LOCAL D’ABORDATGE AL SENSELLARISME (TARRAGONA)

“L’any 2022 el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el Marc d’acció per l’abordatge del sensellarisme a Catalunya 2022-2025 que es constitueix com l’instrument de govern…”

Tipología Europea de Sinhogarismo y Exclusión Residencial [ETHOS]

Para mejorar la comprensión y la medición del fenómeno del sinhogarismo en Europa desde un lenguaje común que permitiera orientar las políticas sociales, FEANTSA desarrolló en el año 2005 la Tipología Europea…

hands-composition-about-support